Klaar om de wereld te veroveren: Talking Birds Public Relations opent kantoor in Amsterdam

“Wij geloven dat ons model van duurzaam ondernemen en de ruimte die we daarmee scheppen voor creativiteit, slimme strategieën en goede klantenrelaties klaar is om de wereld te veroveren.”

Brussel/Amsterdam 31 augustus 2021 – Talking Birds Public Relations opent een kantoor in Amsterdam en stelt Anoek Hagenaars aan als Country Manager Nederland. Talking Birds kiest resoluut voor samenwerkingen met bedrijven en organisaties die op dezelfde lijn zitten qua bedrijfscultuur en -waarden. “Ik geloof dat dit de beste drivers zijn om op de langere termijn organisch uit te groeien tot het beste pr-bureau ter wereld. We willen via goede publicrelationsacties waardevolle laagjes van betekenis toevoegen aan merken”, zegt oprichter Bram Boriau.

Wat is Talking Birds?

Talking Birds Public Relations geeft strategisch communicatieadvies en is erg goed in persrelaties, crisiscommunicatie, social content en influencer management. Via een duurzaam groeimodel wil het agentschap langzaam maar zeker het meest relevante publicrelationsbureau ter wereld worden.

“Eigenlijk is het simpel: we leveren de best mogelijke diensten aan onze klanten door een comfortabele omgeving te creëren voor onszelf”, zegt oprichter Bram Boriau. “In onze bedrijfscultuur zijn we bewust bezig met voldoende mentale ruimte en tijd vrijmaken, waardoor creativiteit optimaal kan floreren. Zo bedenken we bijvoorbeeld originele communicatiecampagnes from scratch. Zoals een stoepkrijtactie voor de Belgian Pride waaraan premier De Croo meedeed, of de verkiezing van de Helden van de Helpdesk voor servicemanagementsoftwarebedrijf TOPdesk, een actie die zelf in Canada gekopieerd werd.”
Team Talking Birds België
Team Talking Birds België

Waarom naar Nederland?

Talking Birds werkt al jaren voor bedrijven en organisaties - vele met Nederlandse roots - als Swapfiets, Sodexo, VISMA/Yuki, CCV, F-Secure, TOPdesk, Panos, Veepee, ANV, Base Design, MediaDonuts, WITT Benelux, The Belgian Pride… “We klikken goed met de Nederlandse ondernemerscultuur. Een uitbreiding naar Amsterdam ligt daarom voor de hand”, stelt Boriau.

Het bedrijf werd in 2016 opgericht in Brussel en telt intussen zeven vaste medewerkers. Naast de meer klassieke pr-diensten, excelleert Talking Birds ook in (sociale) mediamonitoring, waardoor het erg sterk is in newsjacking. Het bedrijf geeft daarnaast ook communicatieopleidingen, zoals mediatrainingen.

Anoek Hagenaars wordt countrymanager Nederland

Anoek heeft haar sporen verdiend in, de (inter)nationale creatieve sector waarin zij verantwoordelijk was voor de strategie, aanpak en resultaten van diverse design brands, corporates en consumer brands. Zo was ze onder andere Senior Media Strategist bij de Dutch Design Foundation (DDF).

Anoek Hagenaars, country manager Talking Birds Nederland
Anoek Hagenaars, country manager Talking Birds Nederland
“Mijn drijfveer is een verbindende factor te zijn tussen de creatieve sector en het bedrijfsleven om op deze manier spannende en uitdagende campagnes, ideeën en samenwerkingen te realiseren. De mix zorgt in mijn ogen voor de inhoud van een goed verhaal en een verhaal is wat mensen bindt en samenbrengt”, stelt Hagenaars.

“De klik met Anoek was er eigenlijk vanaf onze eerste ontmoeting. Ze past helemaal bij onze cultuur, waarden en ambities en ik ben ervan overtuigd dat we samen fantastische dingen gaan doen voor onze Nederlandse klanten”, zegt Boriau.

Bram Boriau en Anoek Hagenaars starten het nieuwe agentschap op bij CreativeGrounds in de Emmalaan in Amsterdam, onder het Vondelpark. De ambitie is om van daaruit organisch te groeien en het team uit te breiden.


Bram Boriau Talking Birds manager, Talking Birds
Anoek Hagenaars Country Manager NL, Talking Birds Public Relations

Adres België: 
Talking Birds
Koningsstraat 239
1210 Brussel

Website: https://talkingbirds.be

Adres Nederland:
Talking Birds Nederland
Creative Grounds
Emmalaan 7
1075 AT Amsterdam

Website: http://talkingbirds.nl

 

Talking Birds News
Over Talking Birds Public Relations

Talking Birds geeft strategisch communicatieadvies en is erg goed in persrelatiescrisiscommunicatiesocial en influencer management. We ontwikkelen pr-acties en geven opleidingen.

We zijn klein genoeg om het gezellig en toegankelijk te houden en met zeven medewerkers in België en Nederland groot genoeg om een breed scala aan diverse projecten en klanten aan te kunnen. Iedereen heeft zijn specialiteit en we laten onze mensen naar hun interesses groeien. We letten erop dat iedereen een beperkt aantal projecten beheert en niet te veel werkt.

Talking Birds creëert een comfortabele sfeer. We leven ons maximaal in klanten, media en doelpubliek in. We zijn zeer open in onze analyses en vertellen je zonder filter maar beleefd waar het op staat. We personaliseren onze diensten en automatiseren waar mogelijk.

Talking Birds werd in 2016 opgericht door Bram Boriau en heeft kantoren in Brussel en Amsterdam.

Talking Birds Public Relations
Koningsstraat 239
1210 Brussel