Eerste Franstalige collega bij Talking Birds

Eerste Franstalige collega bij Talking Birds

Talking Birds PR gaat voluit “bilingue”

Amsterdam – 15 september 2020 – Een vierde verjaardag, daar hoort ook een vierde collega bij, vond Talking Birds manager Bram Boriau. Hij haalde Coraline Burre binnen als eerste Franstalige communicatie-expert.

Na een parcours als copywriter in de marketing voor Test-Aankoop en Atos Worldline, ging Coraline aan de slag als freelance journaliste voor o.a. RTBF, Vivio en Newsmaster. Vervolgens werkte ze zes jaar lang voor de Conseil Supérieur de l’audiovisuel (CSA): een ervaring die zeker van pas komt als communicatie-expert.

Coraline begint met veel goesting aan de job.

“Het is een mooie uitdaging om in dit team te starten. De klantenportefeuille van Talking Birds is gevarieerd en boeiend. Ik krijg misschien het etiket van francophone de service, maar daar ben ik eigenlijk best blij om.”

Bram Boriau : “We hadden natuurlijk al goede contacten bij Franstalige media, maar om de verhalen van onze klanten zo goed mogelijk te plaatsen moet je gewoon alle nuances snappen en een volledig overzicht hebben van het medialandschap. Met de komst van Coraline kunnen we Franstalige persacties uitrollen met dezelfde impact als de Nederlandstalige.”

De komst van een vierde collega maakt het voor Talking Birds ook mogelijk om een bredere waaier van diensten aan te bieden, zoals het verder uitbouwen van de expertise op vlak van influencer marketing, grotere PR-campagnes, opleidingen... “Een ander voordeel is dat Annelies, Clara en Coraline zich verder kunnen specialiseren in bepaalde domeinen en thema’s. Da’s interessant voor hen, maar zeker ook voor onze klanten”, vult Bram Boriau nog aan.

Belangrijke projecten op de korte en middellange termijn zijn de lancering van de nieuwe website en het verder uitbouwen van gespecialiseerde en pr-gerelateerde opleidingen.

François Massoz-Fouillien, communicatieverantwoordelijke bij de CSA :

“Coraline is een kameleon. Ze past zich aan alle omstandigheden aan en behoudt haar cool: da’s een cruciale kwaliteit in een sector die altijd in beweging is. Ik kan haar alleen maar toewensen dat ze hoge toppen scheert bij Talking Birds.”  

Bram Boriau Talking Birds manager, Talking Birds

Talking Birds werd in 2016 opgericht door Bram Boriau. Annelies Boddez vervoegde het team in 2017, Clara Vanmuysen volgde in oktober 2019. Talking Birds levert toegankelijke pr-diensten aan bedrijven en organisaties, met een focus op empathie en authenticiteit. 

Talking Birds telt onder haar klanten een grote e-commercespeler, horecaketens, (Brusselse) overheid, fintech-bedrijven, maar ook een innovatieve mobiliteitsleverancier, een duurzaam energieplatform, een branding agentschap, een IT-services-bedrijf... Talking Birds staat ook in voor de persrelaties van The Belgian Pride en Kick Cancer. 

Over Talking Birds Public Relations

Talking Birds geeft strategisch communicatieadvies en is erg goed in persrelaties, crisiscommunicatie, social en influencer management. We ontwikkelen pr-acties en geven opleidingen.

We zijn klein genoeg om het gezellig en toegankelijk te houden en met zeven medewerkers in België en Nederland groot genoeg om een breed scala aan diverse projecten en klanten aan te kunnen. Iedereen heeft zijn specialiteit en we laten onze mensen naar hun interesses groeien. We letten erop dat iedereen een beperkt aantal projecten beheert en niet te veel werkt.

Talking Birds creëert een comfortabele sfeer. We leven ons maximaal in klanten, media en doelpubliek in. We zijn zeer open in onze analyses en vertellen je zonder filter maar beleefd waar het op staat. We personaliseren onze diensten en automatiseren waar mogelijk.

Talking Birds werd in 2016 opgericht door Bram Boriau en heeft kantoren in Amsterdam en Brussel.

Talking Birds Public Relations
Emmalaan 7
1075 AT Amsterdam